Gemeente Wommelgem

 

Notulen GR van 20 01 2022

 

 

Aanwezig:

Hilde Berckmans, voorzitter;

Frank Gys, burgemeester;

Ann Theys, Ludo Neyens, Alex Helsen, Lise Poelemans, Kelly Joris, schepenen;

Jan Herthogs, Lode Stevens, Dirk Somers, Jef Vervaele-Breugelmans, Ann Gillis, Siggy Leenaards, Vera Govaerts, Eric Willems, Peter Wouters, Yve Staes, Rudy Roodhooft, Ludo van der Velden, Eva Pierets, Koen Roskams, raadsleden;

Marijke Deroover, algemeen directeur;

Afwezig:

Bert Peeters, Bart Van Scharen, raadsleden;

 

 

Overzicht punten

Notulen GR van 20 01 2022

 

Burgemeestersbesluit aangaande de organisatie en de modaliteiten van de gemeenteraad: Bekrachtiging

 

Motivering

Feiten en context

Het besluit van de burgemeester van 10 januari 2022 aangaande de organisatie en de modaliteiten van de gemeenteraad luidend als volgt:

Motivering

Feiten en context

Het besluit van de Vlaamse Regering van 10 september 2021 over de voorwaarden voor digitaal of hybride vergaderen voor de organen van de lokale besturen.

Het koninklijk besluit van 28 oktober 2021 houdende de afkondiging van de epidemische noodsituatie betreffende de coronavirus COVID-19 pandemie.

Het koninklijk besluit van 28 oktober 2021 houdende de nodige maatregelen van bestuurlijke politie teneinde de gevolgen voor de volksgezondheid van de afgekondigde epidemische noodsituatie betreffende de coronavirus COVID-19 pandemie te voorkomen of te beperken Het koninklijk besluit van 19 november 2021 houdende wijziging van het koninklijk besluit van 28 oktober 2021 houdende de nodige maatregelen van bestuurlijke politie betreffende de coronavirus COVID-19-pandemie te voorkomen of te beperken.

De zittingen van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn kunnen voortaan zowel fysiek, hybride of digitaal plaatsvinden mits naleving van bepaalde voorwaarden.

Juridische gronden

Nieuwe Gemeentewet, artikel 134, § 1:

In geval van oproer, kwaadwillige samenscholing, ernstige stoornis van de openbare rust of andere onvoorziene gebeurtenissen, waarbij het geringste uitstel gevaar of schade zou kunnen opleveren voor de inwoners, kan de burgemeester politieverordeningen maken, onder verplichting om daarvan onverwijld aan de gemeenteraad kennis te geven [... (opgeh. KB 30 mei 1989, art. 27, I: 1 juni 1989)], met opgave van de redenen waarom hij heeft

gemeend zich niet tot de raad te moeten wenden. [... (opgeh. KB 30 mei 1989, art. 27, I: 1 juni 1989)] Die verordeningen vervallen dadelijk, indien zij door de raad in de eerstvolgende vergadering niet worden bekrachtigd.

Nieuwe Gemeentewet 135, § 2, tweede lid, 5°:

De gemeenten hebben ook tot taak het voorzien, ten behoeve van de inwoners, in een  goede politie, met name over de zindelijkheid, de gezondheid, de veiligheid en de rust op openbare wegen en plaatsen en in openbare gebouwen.

Meer bepaald, en voor zover de aangelegenheid niet buiten de bevoegdheid van de gemeenten is gehouden, worden de volgende zaken van politie aan de waakzaamheid en het gezag van de gemeenten toevertrouwd :

...

5° het nemen van passende maatregelen om rampen en plagen, zoals brand, epidemieën en epizoötieën te voorkomen en het verstrekken van de nodige hulp om ze te doen ophouden; ...

Het Decreet over het Lokaal Bestuur van 22 december 2017, artikel 63, eerste lid:

Naast zijn bevoegdheden voor de uitvoering van de politiewetten, politiedecreten, politieverordeningen, politiereglementen en politiebesluiten, voor de bestuurlijke politie op het grondgebied van de gemeente en voor dringende politieverordeningen is de burgemeester bevoegd voor de uitvoering van de wetten, de decreten en de uitvoeringsbesluiten van de federale overheid, het gewest of de gemeenschap tenzij die bevoegdheid uitdrukkelijk aan een ander orgaan van de gemeente is opgedragen.

Argumentatie

In de huidige alarmfase Covid-19 is het niet aangewezen om fysiek te vergaderen waardoor het noodzakelijk geacht wordt de volgende vergadering van zowel gemeenteraad als raad voor maatschappelijk welzijn voorzien voor 20 januari 2022 digitaal te laten plaatsvinden.

Financiële weerslag

Geen

Besluit

Artikel 1

De volgende gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn die voorzien zijn voor 20 januari 2022 digitaal te laten plaatsvinden.

Artikel 2

De vergaderingen zullen via live-streaming te volgen zijn door pers en publiek. De link wordt voorafgaandelijk bekendgemaakt via de gemeentelijke website.

Artikel 3

De stemmingen zullen plaatsvinden door middel van naamafroeping.

Artikel 4

De algemeen directeur te gelasten met de praktische organisatie.

Artikel 5

Dit besluit zal worden bekendgemaakt zoals beschreven in artikel 285 §1 en 287 van het Decreet over het Lokaal Bestuur van 22 december 2017.

Artikel 6

Dit besluit ter bekrachtiging voor te leggen aan de gemeenteraad en aan de raad voor maatschappelijk welzijn.

Juridische gronden

Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017

 

Financiële weerslag

Geen

 

Besluit

Burgemeesterbesluit - Bekrachtiging
21 stemmen voor: Frank Gys, Ann Theys, Ludo Neyens, Alex Helsen, Lise Poelemans, Jan Herthogs, Lode Stevens, Dirk Somers, Jef Vervaele-Breugelmans, Ann Gillis, Siggy Leenaards, Vera Govaerts, Eric Willems, Peter Wouters, Yve Staes, Rudy Roodhooft, Hilde Berckmans, Ludo van der Velden, Eva Pierets, Koen Roskams en Kelly Joris.
Enig artikel

Het besluit van de burgemeester van 10 januari 2022 aangaande de organisatie en de modaliteiten van de gemeenteraad te bekrachtigen.

 

Publicatiedatum: 18/02/2022
Overzicht punten

Notulen GR van 20 01 2022

 

Notulen vorige zitting: Goedkeuring

 

Motivering

Feiten en context

Het ontwerp van notulen van de gemeenteraad van 23 december 2021.

 

Argumentatie

Voor de gedane tussenkomsten en vragen over de geagendeerde punten wordt verwezen naar het audioverslag dat terug te vinden is op de gemeentelijke website.

 

Beraadslaging

Yve Staes merkt op dat de notulen van 25 november 2021 werden goedgekeurd met de opmerking dat wanneer er een besloten zitting is, men er duidelijk bij vermeldt of het over een geheime of niet-geheime stemming gaat.

 

Besluit

Notulen vorige zitting: Goedkeuring
21 stemmen voor: Frank Gys, Ann Theys, Ludo Neyens, Alex Helsen, Lise Poelemans, Jan Herthogs, Lode Stevens, Dirk Somers, Jef Vervaele-Breugelmans, Ann Gillis, Siggy Leenaards, Vera Govaerts, Eric Willems, Peter Wouters, Yve Staes, Rudy Roodhooft, Hilde Berckmans, Ludo van der Velden, Eva Pierets, Koen Roskams en Kelly Joris.
Enig artikel

De notulen van de gemeenteraad van 23 december 2021 worden goedgekeurd mits aanpassing van voornoemde opmerking..

 

Publicatiedatum: 18/02/2022
Overzicht punten

Notulen GR van 20 01 2022

 

Personeel: Reglement voor de inzet van uitzendarbeid - Goedkeuring

 

Motivering

Feiten en context

Op 16 mei 2018 publiceerde het Belgisch Staatsblad het decreet van 27 april 2018 betreffende de uitzendarbeid in de Vlaamse overheidsdiensten en de lokale besturen. Dat decreet laat bepaalde vormen van uitzendarbeid toe. Uitzendarbeid is maar mogelijk bij een lokaal bestuur nadat de raad heeft beslist in welke gevallen hij een beroep wil doen op uitzendarbeid binnen de krijtlijnen van het decreet van 27 april 2018 betreffende de uitzendarbeid in de Vlaamse overheidsdiensten en de lokale besturen.

De raad kan ervoor kiezen om één, meer of alle vormen van uitzendarbeid toe te laten bij het bestuur. Er zijn 8 mogelijkheden:

          de tijdelijke vervanging van een contractueel personeelslid van wie de arbeidsovereenkomst is geschorst;

          de tijdelijke vervanging van een contractueel personeelslid van wie de arbeidsovereenkomst is beëindigd;

          de tijdelijke vervanging van een contractueel personeelslid met deeltijdse loopbaanonderbreking of met vermindering van de arbeidsprestaties in het kader van het zorgkrediet;

          de tijdelijke vervanging van een ambtenaar die zijn ambt niet of deeltijds uitoefent;

          een tijdelijke vermeerdering van werk;

          de uitvoering van uitzonderlijk werk;

          uitzendarbeid in het kader van tewerkstellingstrajecten;

          uitzendarbeid voor artistieke prestaties of artistieke werken.

 

Daarnaast kan de raad nadere regels vaststellen, waaronder praktische regels worden verstaan alsook eventuele bijkomende beperkingen die het bestuur zichzelf oplegt.

De raad kan bepalen om enkel binnen bepaalde diensten een beroep te doen op uitzendarbeid.

De maximale duur van een bepaalde vorm van uitzendarbeid moet worden vastgelegd. Die duur mag nooit langer zijn dan 12 maanden, verlengingen inclusief.

Een uitzendkracht kan verschillende uitzendopdrachten na elkaar vervullen als de reden voor de uitzendarbeid telkens verschillend is en met dien verstande dat voor elke reden de maximale duurtijd 12 maanden bedraagt. Bij een nieuwe vorm of nieuwe vervanging begint de duurtijd opnieuw te lopen.

 

De raad moet ook regelen hoe en wanneer het bestuur:

          de vakorganisaties op de hoogte zal brengen als een uitzendkracht aan het werk gaat bij het bestuur;

          de jaarlijkse globale informatie over de uitzendkrachten aan het plaatselijk Hoog Overlegcomité zal bezorgen.

Dit besluit moet voorafgaand worden onderhandeld met de vakorganisaties volgens de voorwaarden van het syndicaal statuut.

Het uitvoerend orgaan is bevoegd om uitzendkrachten in dienst te nemen binnen de mogelijkheden en regels die de raad heeft vastgesteld.

Het is niet mogelijk uitzendkrachten in te zetten:

          in geval van staking of lock-out;

          met opeenvolgende dagcontracten;

          voor een tijdelijke vervanging van een ambtenaar die zijn ambt definitief heeft stopgezet;

          in het kader van het motief instroom.

Het erkend uitzendkantoor waarop een beroep wordt gedaan moet worden aangesteld conform de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten.

 

Juridische gronden

Wet van 19 december 1974 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel

Wet van 24 juli 1987 betreffende de tijdelijke arbeid, de uitzendarbeid en het ter beschikking stellen van werknemers ten behoeve van gebruikers

Decreet van 10 december 2010 betreffende de private arbeidsbemiddeling

Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, artikel 40 (gemeente) / 77 (OCMW)

Decreet van 27 april 2018 betreffende de uitzendarbeid in de Vlaamse overheidsdiensten en de lokale besturen

Koninklijk besluit van 7 december 2018 inzake de definiëring van uitzonderlijk werk in uitvoering van artikel 1, §4 van de wet van 24 juli 1987 betreffende de tijdelijke arbeid, de uitzendarbeid en het ter beschikking stellen van werknemers ten behoeve van gebruikers.

 

Adviezen

Positief advies van het managementteam op 3 november 2021.

Protocol van akkoord van het Onderhandelingscomité van 24 november 2021.

 

Argumentatie

Ons bestuur vindt het aangewezen om binnen de volgende diensten een beroep te doen op uitzendarbeid:

          Buitenschoolse kinderopvang

          Werf

          Sociale poetsdienst

          Cultureel ontmoetingscentrum

          Gemeentelijke evenementen

          Administratieve ondersteuning van de verschillende diensten van het lokaal bestuur

Aangezien de normale aanwervingsprocedure de regel moet blijven, is het niet aangewezen om uitzendarbeid voor elk motief mogelijk te maken binnen ons bestuur.

De volgende vormen van uitzendarbeid zijn relevant om op te nemen:

          de tijdelijke vervanging van een contractueel personeelslid van wie de arbeidsovereenkomst is geschorst;

          de tijdelijke vervanging van een contractueel personeelslid van wie de arbeidsovereenkomst is beëindigd;

          de tijdelijke vervanging van een contractueel personeelslid met deeltijdse loopbaanonderbreking of met vermindering van de arbeidsprestaties in het kader van het zorgkrediet;

          de tijdelijke vervanging van een ambtenaar die zijn ambt niet of deeltijds uitoefent;

          een tijdelijke vermeerdering van werk;

          de uitvoering van uitzonderlijk werk;

          uitzendarbeid in het kader van tewerkstellingstrajecten;

          uitzendarbeid voor artistieke prestaties of artistieke werken.

Naast een beroep op uitzendarbeid kan het bestuur ook nagaan of volgende pistes mogelijk zijn:

          Er is een actieve wervingsreserve voor de betrokken functie die een beschikbare kandidaat oplevert.

          Het bestuur kan een aanwervingsprocedure opstarten aangezien er geen dringend karakter is.

          Het bestuur kan een beschikbare kandidaat zoeken door een bevraging aan de personeelsleden met een deeltijds contract of deeltijdse opdracht (tijdelijke uitbreiding contract of opdracht).

          Het bestuur kan voor tijdelijke vervangingen ook via de verkorte procedure overeenkomstig de eigen rechtspositieregeling een geschikte kandidaat zoeken.

Vanwege de kostprijs zal de maximale toegelaten termijn, inclusief verlengingen, worden vastgesteld op 12 maand(en). De gebruikelijke termijn wordt vastgesteld op 6 maand(en). Die termijn kan maximaal 2 maal worden verlengd met een periode van 3 maanden, op voorwaarde dat het motief nog steeds bestaat en er redelijkerwijze geen aanwervingsprocedure kon worden gevoerd of die geen resultaat opleverde.

 

Financiële weerslag

Geen

 

Besluit

Personeel: Reglement voor de inzet van uitzendarbeid - Goedkeuring
21 stemmen voor: Frank Gys, Ann Theys, Ludo Neyens, Alex Helsen, Lise Poelemans, Jan Herthogs, Lode Stevens, Dirk Somers, Jef Vervaele-Breugelmans, Ann Gillis, Siggy Leenaards, Vera Govaerts, Eric Willems, Peter Wouters, Yve Staes, Rudy Roodhooft, Hilde Berckmans, Ludo van der Velden, Eva Pierets, Koen Roskams en Kelly Joris.
Artikel 1

Er kan binnen de volgende diensten een beroep worden gedaan op uitzendarbeid overeenkomstig de voorwaarden en modaliteiten opgenomen in dit besluit:

          Buitenschoolse kinderopvang

          Werf

          Sociale poetsdienst

          Cultureel ontmoetingscentrum

          Gemeentelijke evenementen

          Administratieve ondersteuning van de verschillende diensten van het lokaal bestuur

 

Er kan in de volgende gevallen een beroep worden gedaan op uitzendarbeid overeenkomstig de voorwaarden en modaliteiten opgenomen in dit besluit:

          de tijdelijke vervanging van een contractueel personeelslid van wie de arbeidsovereenkomst is geschorst;

          de tijdelijke vervanging van een contractueel personeelslid van wie de arbeidsovereenkomst is beëindigd;

          de tijdelijke vervanging van een contractueel personeelslid met deeltijdse loopbaanonderbreking of met vermindering van de arbeidsprestaties in het kader van het zorgkrediet;

          de tijdelijke vervanging van een ambtenaar die zijn ambt niet of  deeltijds uitoefent;

          een tijdelijke vermeerdering van werk;

          de uitvoering van uitzonderlijk werk;

          de werkzaamheden in verband met de voorbereiding, de werking en de voltooiing van jaarbeurzen, salons, congressen, studiedagen, seminaries, openbare manifestaties, stoeten, tentoonstellingen, recepties, marktstudies, enquêtes, verkiezingen, speciale promoties, vertalingen en verhuizingen;

          het lossen van vrachtwagens of andere vervoersmiddelen;

          de werkzaamheden met het oog op de kortstondige uitvoering van gespecialiseerde opdrachten die een bijzondere beroepsbekwaamheid vereisen;

          de arbeid om het hoofd te bieden aan een voorgekomen of dreigend ongeval en de dringende arbeid aan machines of materieel;

          de werken die betrekking hebben op het opstellen van een inventaris of een balans;

          tewerkstellingstrajecten;

          artistieke prestaties of artistieke werken.

 

Artikel 2

Er wordt voor een termijn van maximaal 6 maand(en) gebruik gemaakt van de uitzendarbeid. Die termijn kan maximaal 2 maal verlengd worden met een periode van 3 maand(en), op voorwaarde dat het motief nog steeds bestaat en er redelijkerwijze geen aanwervingsprocedure kon gevoerd worden of die geen resultaat opleverde.

Per vorm van uitzendarbeid kan er nooit langer dan 12 maanden gebruik worden gemaakt van uitzendarbeid, en dit met inbegrip van eventuele verlengingen.

 

Artikel 3

Het is niet mogelijk uitzendkrachten in te zetten:

          in geval van staking of lock-out;

          met opeenvolgende dagcontracten;

          voor een tijdelijke vervanging van een ambtenaar die zijn ambt definitief heeft stopgezet;

          in het kader van het motief instroom.

 

Artikel 4

De gemeente brengt de vakorganisaties ervan op de hoogte dat een uitzendkracht aan de slag gaat bij het bestuur:

          Uiterlijk 2 dagen vóór de dag dat de uitzendkracht begint te werken, en 2 dagen vóór elke verlenging. In geval van overmacht mag de aanstelling uitzonderlijk gebeuren na de vastgelegde termijn, maar wel nog steeds vóór de uitzendkracht het werk binnen het bestuur aanvat.

          Via e-mail met vermelding van de vorm van uitzendarbeid, de functie, de verwachte duur van tewerkstelling en het uitzendkantoor dat zal optreden als werkgever.

 

Artikel 5

In het eerste Bijzonder Overlegcomité van het kalenderjaar bezorgt de gemeente de globale informatie over de inzet van uitzendkrachten in het voorafgaande kalenderjaar. Die informatie bevat minstens:

          per vorm van uitzendarbeid:

          het aantal uitzendkrachten;

          de functies;

          de loonbarema’s;

          de uurprestaties;

          de eventuele verlengingen;

          de totale kostprijs van de uitzendkrachten;

          de gegevens over alle eventuele arbeidsongevallen waarbij uitzendkrachten betrokken waren.

 

Artikel 6

De uitzendkrachten moeten voldoen aan de volgende toelatings- en aanwervingsvoorwaarden zoals deze gelden voor de eigen personeelsleden:

          een gedrag vertonen dat in overeenstemming is met de eisen van de functie waarvoor ze solliciteren. Dit wordt getoetst aan de hand van een uittreksel uit het strafregister.  Als daarop een ongunstige vermelding voorkomt, mag de kandidaat daarover een schriftelijke toelichting voorleggen.  Dit uittreksel mag ten hoogste 3 maanden oud zijn.

          de burgerlijke en politieke rechten genieten;

          medisch geschikt zijn voor de uit te oefenen functie, in overeenstemming met de wetgeving betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk.

De uitzendkrachten, die aan de slag gaan bij een lokaal bestuur, zijn onderworpen aan de Bestuurstaalwet (SWT) wat betreft hun taalgebruik (de door de SWT voorgeschreven bestuurstaal) en moeten daarom het Nederlands gebruiken in hun opdrachten die ze voor de gemeente uitvoeren.

De deontologische code voor de eigen personeelsleden is eveneens van toepassing op de uitzendkrachten.

 

Publicatiedatum: 18/02/2022
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Notulen GR van 20 01 2022

 

Rechtspositieregeling en Arbeidsreglement: Wijziging - Goedkeuring

 

Motivering

Feiten en context

De beslissing van de raden van 25 juni 2020 waarbij het arbeidsreglement voor het personeel van het lokaal bestuur werd goedgekeurd.

De beslissing van de raden van 24 september 2020 waarbij de rechtspositieregeling voor het personeel van het lokaal bestuur werd goedgekeurd.

 

Juridische gronden

Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017

 

Adviezen

Gunstig advies van het managementteam op 2 december 2021

Gunstig advies van de vakorganisaties, ACV-CSC en  ACOD op 6 januari 2022.

De financieel directeur verleende op 10 januari 2022 een voorwaardelijk visum met nummer

2022/3 VW.

 

Argumentatie

Omdat het steeds moeilijker wordt om geschikte kandidaten te vinden, werden de publicatiekanalen voor vacatures verruimd, alsook de mogelijkheid van een preselectie bij een selectieprocedure opgenomen in de rechtspositieregeling.

Het onderscheid in vergoeding tussen personeelsleden van de diensten waar al/niet structureel zaterdagwerk voorzien is, wordt formeel opgenomen in de rechtspositieregeling.

De nieuwe bepalingen m.b.t. adoptieverlof, pleegzorgverlof, geboorteverlof, quarantaineverlof, mantelzorgverlof en vaccinatie in functie van de covid-pandemie worden opgenomen in de rechtspositieregeling en/of het arbeidsreglement. 

In het kader van de progressieve tewerkstelling wordt een aanpassing aan het vakantieregime opgenomen in de rechtspositieregeling, alsook de verrekening in uren van het onbetaald verlof als gunstmaatregel.

Om ook buiten de kantooruren snel technisch te kunnen interveniëren, mede door de opening van het COC Brieleke, wordt een wachtdienst opgenomen in het arbeidsreglement.

Zowel bij de werving, als bij de evaluatie wordt een competentiegerichte benadering gehanteerd.  Onder begeleiding van een externe firma werd met alle leidinggevenden vanuit een visie op leiderschap een evaluatiemethodiek 'het groeitraject' uitgewerkt.  Vervolgens werd met een vertegenwoordiging van alle functies nieuwe functiekaarten opgesteld op basis van rollen en competenties.  Ook de aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden werden herbekeken.  Een aanpassing van desbetreffende bijlagen van de rechtspositieregeling werd dan ook opgemaakt. 

Tenslotte worden nog enkele praktische modaliteiten in het arbeidsreglement en rechtspositieregeling opgenomen.

 

Financiële weerslag

Exploitatiebudget

Omschrijving

Raming jaardbedrag

Permanentievergoeding wachtdienst werf

€ 12.873,56

Werkgeversbijdragen

€ 3.059,76

Totaal

€ 15.933,32

 

Deze uitgave is voorzien op:

budget:  2022

algemene rekening:  62010217 Permanentietoelage statutairen

62040217  Permanentietoelage contractuelen

62119900  Andere werkgeversbijdragen op premies statutairen

62149900  Andere werkgeversbijdragen op premies contractuelen

beleidsitem:   075000  Jeugdsector- en verenigingsondersteuning

011951  Technisch onderhoud gebouwen

011952  Wagenpark

020000  Wegen

068000  Groene ruimte

071001 Uitleendienst

071100  Openluchtrecreatie

099000  Begraafplaatsen

actie:    5/1/5/1  Beheren van de personeelsuitgaven van het lokaal

  bestuur

voorzien:   € 20.120,00

beschikbaar:            € 0,00

 

Besluit

Rechtspositieregeling en Arbeidsreglement: Wijziging - Goedkeuring
21 stemmen voor: Frank Gys, Ann Theys, Ludo Neyens, Alex Helsen, Lise Poelemans, Jan Herthogs, Lode Stevens, Dirk Somers, Jef Vervaele-Breugelmans, Ann Gillis, Siggy Leenaards, Vera Govaerts, Eric Willems, Peter Wouters, Yve Staes, Rudy Roodhooft, Hilde Berckmans, Ludo van der Velden, Eva Pierets, Koen Roskams en Kelly Joris.
Artikel 1

De aangepaste rechtspositieregeling goed te keuren.

 

Artikel 2

De bijlagen van de rechtspositieregeling m.b.t. de aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden, de functiekaarten en de evaluatie goed te keuren.

 

Artikel 3

Het aangepaste arbeidsreglement goed te keuren.

 

Publicatiedatum: 18/02/2022
Punt bijlagen/links RPR Evaluatie.pdf Download
Rechtspositieregeling versie januari 2022.pdf Download
Arbeidsreglement versie januari 2022.pdf Download
RP bijlage IIIa aanwervingsvoorwaarden versie januari 2022--.pdf Download
Bijlage RPR_Functiekaarten.pdf Download
Overzicht punten

Notulen GR van 20 01 2022

 

Vaccovid: Addendum samenwerkingsovereenkomst - Goedkeuring

 

Motivering

Feiten en context

De samenwerkingsovereenkomst tussen de lokale besturen Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem en de Eerstelijnszones (ELZ) Antwerpen-Centrum, -Oost, -Noord en -Zuid en ZNA Antwerpen, met betrekking tot de verdeling van subsidies en het vastleggen van verantwoordelijkheden naar aanleiding van het opzetten en beheren van het gecentraliseerd vaccinatiecentrum VacCovid Antwerpen en alternatieve structuren te Antwerpen en de betrokken gemeenten ter bestrijding van COVID-19, die door de gemeenteraad werd goedgekeurd op 27 mei 2021;

 

Ondertussen werd de opdracht van de vaccinatiecentra door de Vlaamse overheid verlengd.

 

Vanaf 1 januari 2022 wijzigen een aantal opdrachten van de partners binnen deze samenwerking. Dit dient vertaald te worden in een addendum bij de oorspronkelijke samenwerkingsovereenkomst:

 

Juridische gronden

Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur;

 

Het Koninklijk besluit van 22 mei 2019 betreffende de lokale noodplanning;

 

Besluit Vlaamse regering van 19 november 2021 tot toekenning van een verlenging van de

subsidie voor infrastructuur en uitbating van een vaccinatiecentrum tot en met 30 april 2022.

 

Besluit Vlaamse regering van 19 november 2021 tot toekenning van een verlenging van de

subsidie voor programmamanagement en bestaffing vaccinatieteams tot en met 30 april 2022.

 

Adviezen

De waarnemend financieel directeur verleende op 5 januari een voorwaardelijk visum met nummer 2022/1 VW.

 

Argumentatie

Bij de opstart van de Vlaamse vaccinatiestrategie beslisten de lokale besturen Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem en de Eerstelijnszones (ELZ) Antwerpen-Centrum, -Oost, -Noord en -Zuid om een gecentraliseerd vaccinatiecentrum te organiseren op Spoor Oost in Antwerpen ("VacCovid Antwerpen"). Daarnaast werd er voor specifieke doelgroepen en in specifieke fases van de vaccinatiestrategie tevens gewerkt via mobiele teams en/of installaties van  decentrale locaties van gecentraliseerde vaccinatiecentrum en/of thuisvaccinatie (de “Alternatieve Structuren”).

 

Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten om de verschillende verantwoordelijkheden en taken van de verschillende partners te bepalen en om de door de Vlaamse overheid voorziene subsidies onderling te verdelen.

 

De Vlaamse regering besliste op 4 juni 2021 om specifieke doelgroepen die onvoldoende immuunrespons hadden na twee prikken, een derde prik toe te dienen: deze opdracht liep tijdens september en oktober 2021.

 

Om de volledige bevolking vanaf 18 jaar een derde prik te kunnen geven en om bijkomende doelgroepen te vaccineren, besliste de Vlaamse regering op 1 oktober 2021 om de vaccinatiecentra verder te laten werken of her op te starten, en bijkomende subsidies toe te kennen.

 

Vanaf 1 januari 2022 wijzigen een aantal opdrachten van de partners binnen deze samenwerking. Dit dient vertaald te worden in een addendum bij de oorspronkelijke samenwerkingsovereenkomst:

          ZNA draagt de operationele verantwoordelijkheid over aan de Eerstelijnszone Antwerpen-Centrum voor wat de planning en het merendeel van het programmamanagement betreft;

          ZNA draagt de operationele verantwoordelijkheid over aan Stad Antwerpen voor wat de infrastructuur betreft. Hiervoor wordt samengewerkt met een logistieke partner die aangesteld wordt via een overheidsopdracht;

          ZNA behoudt een gedeelte van de medische verantwoordelijkheid en het programmamanagement.

 

De taken en verantwoordelijkheden voor het lokaal bestuur van Wommelgem zijn ongewijzigd.

 

Financiële weerslag

Exploitatiebudget

Er is vandaag nog marge in de financieringsenveloppen m.b.t. het vaccinatiecentrum waardoor het lokaal bestuur nog geen eigen bijdrage heeft dienen te leveren.

 

Eventuele tekorten zijn niet voorzien en zullen, pro rata het aantal ingeënte Wommelgemnaren, ingeboekt worden op:

budget:  2022

algemene rekening: 61599100 Overige exploitatiekosten VACCOVID

vaccinatiecentrum

beleidsitem:  098500 Gezondheidspromotie en ziektepreventie

actie:   2/2/2/8  Bestrijding van het COVID 19-/Corona-virus

 

Eventuele overschotten zijn niet voorzien en zullen, pro rata het aantal ingeënte

Wommelgemnaren, ingeboekt worden op:

budget:  2022

algemene rekening: 74070991 Vlaamse CORONA-toelagen voor het uitbaten van een

vaccinatiecentrum

beleidsitem:  098500 Gezondheidspromotie en ziektepreventie

actie:   2/2/2/8  Bestrijding van het COVID 19-/Corona-virus

 

Besluit

Vaccovid: Addendum samenwerkingsovereenkomst - Goedkeuring
21 stemmen voor: Frank Gys, Ann Theys, Ludo Neyens, Alex Helsen, Lise Poelemans, Jan Herthogs, Lode Stevens, Dirk Somers, Jef Vervaele-Breugelmans, Ann Gillis, Siggy Leenaards, Vera Govaerts, Eric Willems, Peter Wouters, Yve Staes, Rudy Roodhooft, Hilde Berckmans, Ludo van der Velden, Eva Pierets, Koen Roskams en Kelly Joris.
Artikel 1

Het addendum bij de samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de verdeling van subsidies en het vastleggen van verantwoordelijkheden naar aanleiding van het opzetten en beheren van het gecentraliseerd vaccinatiecentrum VacCovid Antwerpen en alternatieve structuren te Antwerpen en de betrokken gemeenten ter bestrijding van COVID-19, goed te keuren.

 

Artikel 2

De nodige budgetten te zullen voorzien in een volgende budgetherziening.

 

Publicatiedatum: 18/02/2022
Overzicht punten

Notulen GR van 20 01 2022

 

Verwerven van eigendommen: Dahliastraat 27 - Kosteloze grondafstand - Ontwerp van akte - Goedkeuring

 

Motivering

Feiten en context

Op 13 oktober 2020 leverde het college van burgemeester en schepenen een omgevingsvergunning voor het verkavelen van het terrein aan de Dahliastraat 27 (sectie A, nr. 81A4) af, waarbij het betreffende terrein verkaveld werd in vier loten en waarbij het gedeelte vóór de rooilijn, ter hoogte van de Begoniastraat, met een oppervlakte volgens meting van 122m², kosteloos dient overgedragen te worden naar de gemeente.

 

Het opmetingsplan opgemaakt door landmeter-expert Jonas Artois.

 

Het ontwerp van akte, opgemaakt door notaris Evi Jansen.

 

Juridische gronden

Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017

 

Argumentatie

In het ontwerp van akte zijn geen bepalingen opgenomen die de belangen van de gemeente kunnen schaden.

 

De overdracht geschiedt voor openbaar nut, met name het afgestane grondgedeelte wordt ingelijfd bij de openbare wegenis.

 

Financiële weerslag

Geen

 

Besluit

Kosteloze grondafstand Dahliastraat 27 - Goedkeuring
21 stemmen voor: Frank Gys, Ann Theys, Ludo Neyens, Alex Helsen, Lise Poelemans, Jan Herthogs, Lode Stevens, Dirk Somers, Jef Vervaele-Breugelmans, Ann Gillis, Siggy Leenaards, Vera Govaerts, Eric Willems, Peter Wouters, Yve Staes, Rudy Roodhooft, Hilde Berckmans, Ludo van der Velden, Eva Pierets, Koen Roskams en Kelly Joris.
Artikel 1

De kosteloze grondafstand van een perceel grond, gelegen vóór de rooilijn aan de Dahliastraat 27, kadastraal gekend sectie A, deel van nrs. 81A4, met een oppervlakte volgens meting van 122m², te aanvaarden.

 

Artikel 2

De kosteloze grondafstand geschiedt voor openbaar nut, met name om ingelijfd te worden bij de openbare wegenis.

 

Artikel 3

Het ontwerp van akte goed te keuren.

 

Artikel 4

De burgemeester en de algemeen directeur af te vaardigen om namens de gemeente de akte van kosteloze grondafstand te ondertekenen.

 

Publicatiedatum: 18/02/2022
Overzicht punten

Notulen GR van 20 01 2022

 

Verwerven van eigendommen: Schransweg 51 - Kosteloze grondafstand - Ontwerp van akte - Goedkeuring

 

Motivering

Feiten en context

Op 13 oktober 2020 leverde het college van burgemeester en schepenen een omgevingsvergunning voor het bouwen van een eengezinswoning aan de Schransweg 51 (sectie C, nr. 518F) af, waarbij het gedeelte vóór de rooilijn, met een oppervlakte volgens meting van 36m², kosteloos dient overgedragen te worden naar de gemeente.

 

Het opmetingsplan opgemaakt door landmeter-expert Glenn Bertels.

 

Het ontwerp van akte, opgemaakt door notaris Evi Jansen.

 

Juridische gronden

Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017

 

Argumentatie

In het ontwerp van akte zijn geen bepalingen opgenomen die de belangen van de gemeente kunnen schaden.

 

De overdracht geschiedt voor openbaar nut, met name het afgestane grondgedeelte wordt ingelijfd bij de openbare wegenis.

 

Financiële weerslag

Exploitatiebudget

Omschrijving

Bedrag ( incl. BTW)

Aktekosten kosteloze grondafstand Schransweg 51

€ 1.571,00

 

Deze uitgave is voorzien op:

budget:   2022

algemene rekening:  61320100  Erelonen en vergoedingen voor expertises

beleidsitem:   020000  Wegen

actie:    1/2/2/1  Consulteren van deskundigen

voorzien:  € 5.105,00

beschikbaar:   € 5.105,00

 

Besluit

Kosteloze grondafstand Schransweg 51 - Goedkeuring
21 stemmen voor: Frank Gys, Ann Theys, Ludo Neyens, Alex Helsen, Lise Poelemans, Jan Herthogs, Lode Stevens, Dirk Somers, Jef Vervaele-Breugelmans, Ann Gillis, Siggy Leenaards, Vera Govaerts, Eric Willems, Peter Wouters, Yve Staes, Rudy Roodhooft, Hilde Berckmans, Ludo van der Velden, Eva Pierets, Koen Roskams en Kelly Joris.
Artikel 1

De kosteloze grondafstand van een perceel grond, gelegen vóór de rooilijn aan de Schransweg 51, kadastraal gekend sectie C, deel van nrs. 518F, met een oppervlakte volgens meting van 36m², te aanvaarden.

 

Artikel 2

De kosteloze grondafstand geschiedt voor openbaar nut, met name om ingelijfd te worden bij de openbare wegenis.

 

Artikel 3

Het ontwerp van akte goed te keuren.

 

Artikel 4

De burgemeester en de algemeen directeur af te vaardigen om namens de gemeente de akte van kosteloze grondafstand te ondertekenen.

 

Publicatiedatum: 18/02/2022
Overzicht punten

Notulen GR van 20 01 2022

 

Verwerven van eigendommen: Torenstraat 74 - Kosteloze grondafstand - Ontwerp van akte - Goedkeuring

 

Motivering

Feiten en context

Het gedeelte van het terrein aan de Torenstraat 74 (sectie C, nrs. 138K, 137G en 138T3), gelegen vóór de rooilijn, met een oppervlakte volgens meting van 31m², wordt kosteloos overgedragen naar de gemeente.

 

Het opmetingsplan opgemaakt door landmeter-expert L. Simon.

 

Het ontwerp van akte, opgemaakt door notaris Evi Jansen.

 

Juridische gronden

Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017

 

Argumentatie

In het ontwerp van akte zijn geen bepalingen opgenomen die de belangen van de gemeente kunnen schaden.

 

De overdracht geschiedt voor openbaar nut, met name het afgestane grondgedeelte wordt ingelijfd bij de openbare wegenis.

 

Financiële weerslag

Exploitatiebudget

Omschrijving

Bedrag ( incl. BTW)

Aktekosten kosteloze grondafstand Torenstraat 74

€ 1.571,00

 

Deze uitgave is voorzien op:

budget:   2022

algemene rekening:  61320100  Erelonen en vergoedingen voor expertises

beleidsitem:   020000  Wegen

actie:    1/2/2/1  Consulteren van deskundigen

voorzien:  € 5.105,00

beschikbaar:  € 3.534,00

 

Besluit

Kosteloze grondafstand Torenstraat 74 - Goedkeuring
21 stemmen voor: Frank Gys, Ann Theys, Ludo Neyens, Alex Helsen, Lise Poelemans, Jan Herthogs, Lode Stevens, Dirk Somers, Jef Vervaele-Breugelmans, Ann Gillis, Siggy Leenaards, Vera Govaerts, Eric Willems, Peter Wouters, Yve Staes, Rudy Roodhooft, Hilde Berckmans, Ludo van der Velden, Eva Pierets, Koen Roskams en Kelly Joris.
Artikel 1

De kosteloze grondafstand van een perceel grond, gelegen vóór de rooilijn aan de Torenstraat 74, kadastraal gekend sectie C, deel van nrs. 138K, 137G en 138T3, met een oppervlakte volgens meting van 31m², te aanvaarden.

 

Artikel 2

De kosteloze grondafstand geschiedt voor openbaar nut, met name om ingelijfd te worden bij de openbare wegenis.

 

Artikel 3

Het ontwerp van akte goed te keuren.

 

Artikel 4

De burgemeester en de algemeen directeur af te vaardigen om namens de gemeente de akte van kosteloze grondafstand te ondertekenen.

 

Publicatiedatum: 18/02/2022
Overzicht punten

Notulen GR van 20 01 2022

 

Verwerven van eigendommen: Wijnegemsteenweg 30 - Kosteloze grondafstand - Ontwerp van akte - Goedkeuring

 

Motivering

Feiten en context

Het gedeelte van het terrein aan de Wijnegemsteenweg 30 (sectie B, nrs. 169Z en 169X), gelegen vóór de rooilijn, met een oppervlakte volgens meting van 57m², wordt kosteloos overgedragen naar de gemeente.

 

Het opmetingsplan opgemaakt door landmeter-expert L. Simon.

 

Het ontwerp van akte, opgemaakt door notaris Evi Jansen.

 

Juridische gronden

Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017

 

Argumentatie

In het ontwerp van akte zijn geen bepalingen opgenomen die de belangen van de gemeente kunnen schaden.

 

De overdracht geschiedt voor openbaar nut, met name het afgestane grondgedeelte wordt ingelijfd bij de openbare wegenis.

 

Financiële weerslag

Exploitatiebudget

Omschrijving

Bedrag ( incl. BTW)

Aktekosten kosteloze grondafstand Wijnegemsteenweg 30

€ 1.571,00

 

Deze uitgave is voorzien op:

budget:   2022

algemene rekening:  61320100  Erelonen en vergoedingen voor expertises

beleidsitem:   020000  Wegen

actie:    1/2/2/1  Consulteren van deskundigen

voorzien:   € 5.105,00

beschikbaar:   € 1.963,00

 

Besluit

Kosteloze grondafstand Wijnegemsteenweg 30 - Goedkeuring
21 stemmen voor: Frank Gys, Ann Theys, Ludo Neyens, Alex Helsen, Lise Poelemans, Jan Herthogs, Lode Stevens, Dirk Somers, Jef Vervaele-Breugelmans, Ann Gillis, Siggy Leenaards, Vera Govaerts, Eric Willems, Peter Wouters, Yve Staes, Rudy Roodhooft, Hilde Berckmans, Ludo van der Velden, Eva Pierets, Koen Roskams en Kelly Joris.
Artikel 1

De kosteloze grondafstand van een perceel grond, gelegen vóór de rooilijn aan de Wijnegemsteenweg 30, kadastraal gekend sectie B, deel van nrs. 169Z en 169X, met een oppervlakte volgens meting van 57m², te aanvaarden.

 

Artikel 2

De kosteloze grondafstand geschiedt voor openbaar nut, met name om ingelijfd te worden bij de openbare wegenis.

 

Artikel 3

Het ontwerp van akte goed te keuren.

 

Artikel 4

De burgemeester en de algemeen directeur af te vaardigen om namens de gemeente de akte van kosteloze grondafstand te ondertekenen.

 

Publicatiedatum: 18/02/2022
Overzicht punten

Notulen GR van 20 01 2022

 

Verwerven van eigendommen: Wijnegemsteenweg 32 - Kosteloze grondafstand - Ontwerp van akte - Goedkeuring

 

Motivering

Feiten en context

Het gedeelte van het terrein aan de Wijnegemsteenweg 32 (sectie B, nr. 169Z), gelegen vóór de rooilijn, met een oppervlakte volgens meting van 66m², wordt kosteloos overgedragen naar de gemeente.

 

Het opmetingsplan opgemaakt door landmeter-expert L. Simon.

 

Het ontwerp van akte, opgemaakt door notaris Evi Jansen.

 

Juridische gronden

Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017

 

Argumentatie

In het ontwerp van akte zijn geen bepalingen opgenomen die de belangen van de gemeente kunnen schaden.

 

De overdracht geschiedt voor openbaar nut, met name het afgestane grondgedeelte wordt ingelijfd bij de openbare wegenis.

 

Financiële weerslag

Exploitatiebudget

Omschrijving

Bedrag ( incl. BTW)

Aktekosten kosteloze grondafstand Wijnegemsteenweg 32

€ 1.571,00

 

Deze uitgave is gedeeltelijk voorzien op:

budget:   2022

algemene rekening:  61320100  Erelonen en vergoedingen voor expertises

beleidsitem:   020000  Wegen

actie:    1/2/2/1  Consulteren van deskundigen

voorzien:   € 5.105,00

beschikbaar:      € 392,00

 

Besluit

Kosteloze grondafstand Wijnegemsteenweg 32 - Goedkeuring
21 stemmen voor: Frank Gys, Ann Theys, Ludo Neyens, Alex Helsen, Lise Poelemans, Jan Herthogs, Lode Stevens, Dirk Somers, Jef Vervaele-Breugelmans, Ann Gillis, Siggy Leenaards, Vera Govaerts, Eric Willems, Peter Wouters, Yve Staes, Rudy Roodhooft, Hilde Berckmans, Ludo van der Velden, Eva Pierets, Koen Roskams en Kelly Joris.
Artikel 1

De kosteloze grondafstand van een perceel grond, gelegen vóór de rooilijn aan de Wijnegemsteenweg 32, kadastraal gekend sectie B, deel van nr. 169Z, met een oppervlakte volgens meting van 66m², te aanvaarden.

 

Artikel 2

De kosteloze grondafstand geschiedt voor openbaar nut, met name om ingelijfd te worden bij de openbare wegenis.

 

Artikel 3

Het ontwerp van akte goed te keuren.

 

Artikel 4

De burgemeester en de algemeen directeur af te vaardigen om namens de gemeente de akte van kosteloze grondafstand te ondertekenen.

 

Artikel 5

De nodige budgetten te zullen voorzien in een volgende budgetherziening.

 

Publicatiedatum: 18/02/2022
Overzicht punten

Notulen GR van 20 01 2022

 

Politiezone Minos: Dotatie 2022 - Goedkeuring

 

Motivering

Feiten en context

De gemeente Wommelgem neemt een gemeentelijke dotatie voor de Politiezone Minos op in haar begroting.

 

De politieraad van de Politiezone Minos keurde de begroting 2022 goed tijdens de zitting van 22 december 2021.

 

Juridische gronden

Artikel 71 van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst.

 

Het Koninklijk Besluit van 7 april 2005 over de reglementering inzake de berekening en de verdeling van de gemeentelijke dotaties in het kader van een meergemeente politiezone.

 

De omzendbrief BA 2002/12 van 27 september 2002 houdende het administratief toezicht op de gemeenten en de politiezones.

 

De bepalingen van het Decreet Lokaal Bestuur.

 

Adviezen

De financieel directeur verleende op 11 januari 2022 een visum met nummer 2022/5.

 

Argumentatie

Voor de goede werking van de politiezone is de toekenning van de nodige financiële middelen van onmiskenbaar belang.

 

Financiële weerslag

Exploitatie- en investeringsbudget:

Omschrijving

Bedrag

Dotatie exploitatie politiezone Minos 2022

€ 1.534.118,00

Dotatie investeringen politiezone Minos 2022

      81.490,00

Totaal

€ 1.615.608,00

 

De dotatie voor exploitatie is voorzien op:

budget:  2022

algemene rekening: 64932460 Werkingstoelage politiezone Minos

beleidsitem:  040000 Politiediensten

actie:   5/1/2/2  Toekennen van een toelage aan de politiezone MINOS

voorzien:  € 1.534.118,00

beschikbaar:  € 1.534.118,00

 

De dotatie voor investeringen is voorzien op:

budget:  2022

algemene rekening: 66414460 Investeringstoelage politiezone Minos

beleidsitem:  040000 Politiediensten

actie:   5/1/2/2  Toekennen van een toelage aan de politiezone MINOS

voorzien:  € 106.195,00

beschikbaar:  € 106.195,00

 

Besluit

Politiezone Minos: Dotatie - Goedkeuring
21 stemmen voor: Frank Gys, Ann Theys, Ludo Neyens, Alex Helsen, Lise Poelemans, Jan Herthogs, Lode Stevens, Dirk Somers, Jef Vervaele-Breugelmans, Ann Gillis, Siggy Leenaards, Vera Govaerts, Eric Willems, Peter Wouters, Yve Staes, Rudy Roodhooft, Hilde Berckmans, Ludo van der Velden, Eva Pierets, Koen Roskams en Kelly Joris.
Artikel 1

De gemeentelijke dotatie voor exploitatie aan de politiezone MINOS voor het jaar 2022 vast te stellen voor een bedrag van € 1.534.118,00.

 

Artikel 2

De gemeentelijke dotatie voor investeringen aan de politiezone MINOS voor het jaar 2022 vast te stellen voor een bedrag van € 81.490,00.

 

Publicatiedatum: 18/02/2022
Overzicht punten

Notulen GR van 20 01 2022

 

Brandweer Zone Rand: Dotaties 2022- Goedkeuring

 

Motivering

Feiten en context

Brandweer Zone Rand werd per 01/01/2015 opgericht.

 

De gemeenteraad heeft in zitting van 16/10/2014 goedkeuring gehecht aan de overeenkomst tussen prezone Rand en de gemeenten inzake de financiële verdeelsleutel en de daaraan verbonden modaliteiten:

          de dotatie per gemeente wordt vastgesteld op basis van volgende criteria:

- 75% inwonersaantal

- 25% kadastraal inkomen

          De invoering van de dotatie zal op een termijn van 3 jaar gebeuren; het verschil tussen de huidige uitgaven en de toekomstige uitgaven, op basis van de verdeelsleutel zoals weergegeven, zal in het eerste jaar 50% doorgerekend worden, in het tweede jaar aan 75% om dan in het derde jaar de volledige verdeelsleutel door

te rekenen.

 

De prezoneraad van de hulpverleningszone Brandweer Zone Rand heeft in haar zitting van 3 november 2014 de verdeelsleutel goedgekeurd.

 

Op basis van de begroting 2021 van de Brandweer Zone Rand en de verdeelsleutel die is afgesproken tussen de gemeenten die deel uitmaken van Brandweer Zone Rand, kan het bedrag van de gemeentelijke dotatie voor 2021 worden berekend. Het verdient echter de aanbeveling om het bedrag van de gemeentelijke toelage voor de hulpverleningszone uitdrukkelijk vast te stellen, overeenkomstig artikel 68 van de wet d.d. 15/05/2007 betreffende de civiele veiligheid.

 

Artikel 68 van de wet d.d. 15/05/2007 betreffende de civiele veiligheid vermeldt in dit verband: “De dotaties van de gemeenten van de zone worden jaarlijks vastgelegd door de raad op basis van een akkoord."

 

De budgetcijfers van de brandweer voor 2022 worden samengevat in de samenvattende tabel begroting van het dienstjaar 2022.

 

De zoneraad van Brandweerzone Rand keurde de begroting 2022 goed tijdens de zitting van 26 november 2021.

 

Juridische gronden

Artikel 40 van het Decreet Lokaal Bestuur.

 

De wet van 15/05/2007 betreffende de civiele veiligheid, in het bijzonder artikel 68: "De gemeentelijke dotatie wordt ingeschreven in de uitgaven van elke gemeentebegroting."

 

Omzendbrief BB 2014 van het Vlaams Ministerie van Bestuurszaken, ABB, Boudewijnlaan 30 bus 70, 1000 Brussel van 5 september 2014 waarbij gemeld wordt dat vanaf 1 januari 2015 de brandweerzones actief worden.

 

Adviezen

De financieel directeur verleende op 11 januari 2022 een visum met nummer 2022/4.

 

Argumentatie

Voor de goede werking van de brandweerzone is de toekenning van de nodige financiële middelen van onmiskenbaar belang.

 

Financiële weerslag

Exploitatie- en investeringsbudget:

Omschrijving

Bedrag

Dotatie exploitatie brandweerzone 2022

€ 426.958,00

Dotatie investeringen brandweerzone 2022

€ 150.790,00

Totaal

€ 577.748,00

 

De dotatie voor exploitatie is voorzien op:

budget:  2022

algemene rekening: 64932470 Werkingstoelage brandweerzone Rand

beleidsitem:  041000 Brandweer

actie:    5/1/2/3  Toekennen van een toelage aan de brandweerzone

voorzien:  € 426.958,00

beschikbaar:  € 426.958,00

 

De dotatie voor investeringen is voorzien op:

budget:   2022

algemene rekening: 66414470 Investeringstoelage brandweerzone Rand

beleidsitem:   041000 Brandweer

actie:    5/1/2/3  Toekennen van een toelage aan de brandweerzone

voorzien:  € 150.790,00

beschikbaar:  € 150.790,00

 

Besluit

Brandweer Zone Rand: Dotatie - Goedkeuring
21 stemmen voor: Frank Gys, Ann Theys, Ludo Neyens, Alex Helsen, Lise Poelemans, Jan Herthogs, Lode Stevens, Dirk Somers, Jef Vervaele-Breugelmans, Ann Gillis, Siggy Leenaards, Vera Govaerts, Eric Willems, Peter Wouters, Yve Staes, Rudy Roodhooft, Hilde Berckmans, Ludo van der Velden, Eva Pierets, Koen Roskams en Kelly Joris.
Artikel 1

De gemeentelijke dotatie voor exploitatie aan Brandweer Zone Rand voor het jaar 2022 vast te stellen voor een bedrag van € 426.958,00.

 

Artikel 2

De gemeentelijke dotatie voor investeringen aan Brandweer Zone Rand voor het jaar 2022 vast te stellen voor een bedrag van € 150.790,00.

 

Publicatiedatum: 18/02/2022
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.